În prezent se efectuează teste pe eşantioane din zone de ape uzate de la Ballynacor (Craigavon) şi Dunmurry. Testarea va fi extinsă pentru a ajuta la dezvoltarea unui sistem de avertizare timpurie cu privire la un posibil focar de COVID-19, conform planurilor Departamentului Agriculturii, Mediului şi Afacerilor Rurale (Daera), potrivit BBC.

Conform planurilor, testarea va continua în cazul unui număr de zone suplimentare, adăugate în perioada aprilie-iunie, urmând altele în a doua jumătate a anului 2021, care acoperă toată populaţia Irlandei de Nord.

Ministrul agriculturii şi mediului, Gordon Lyons, a declarat că testarea până în prezent „a dat deja rezultate şi va fi acum extinsă, urmărind alte zone în următoarele luni”.

Testarea permite, de asemenea, detectarea virusului chiar şi atunci când există doar cazuri asimptomatice de COVID-19 în comunitate.

Daera a investit 400.000 de lire sterline acestui proiect, o colaborare între Universitatea Queens din Belfast, Laboratorul Regional de Virologie şi Agenţia de Sănătate Publică (PHA).

Ministrul Lyons a adăugat: „Trebuie să folosim toate armele posibile pe care le avem pentru a lupta cu COVID-19, pentru a identifica rapid unde se produc focare şi a opri răspândirea. Prelevarea de ape uzate ne poate ajuta să urmărim cu atenţie nivelurile virusului SARS-Cov-2 din comunitate şi să permitem echipelor de sănătate să ia măsuri timpurii”.

PHA şi Departamentul de Sănătate al Stormont au declarat că supravegherea apelor uzate va forma o parte importantă a managementului virusului pe termen lung.

Ministrul Sănătăţii, Robin Swann, a declarat că va „deveni un element important al continuării aranjamentelor de monitorizare şi urmărire a activităţii virale”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7537450-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/7537450-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În prezent se efectuează teste pe eşantioane din zone de ape uzate de la Ballynacor (Craigavon) şi Dunmurry. Testarea va fi extinsă pentru a ajuta la dezvoltarea unui sistem de avertizare timpurie cu privire la un posibil...