O reacţie a publicului şi a investitorilor a dus la demisia directorului executiv de atunci Jean-Sebastien Jacques şi a doi adjuncţi.

Cu toate acestea, luna trecută, comitetul de remunerare al gigantului minier a acordat plăţi mari tuturor celor trei directori.

Simon Thompson va demisiona din funcţia de preşedinte după adunările generale anuale de anul viitor, în timp ce directorul neexecutiv Michael L’Estrange se va retrage din consiliul de administraţie. “Sunt responsabil în cele din urmă pentru eşecurile care au dus la acest eveniment tragic”, a declarat Thompson într-un comunicat.

Peşterile – văzute ca unul dintre cele mai semnificative situri de cercetare arheologică din Australia – au arătat dovezi ale locuirii umane continue datând de 46.000 de ani. Artefactele găsite la peşteri includ un instrument din os vechi de 28.000 de ani şi o centură veche de 4.000 de ani din păr uman împletit.

Testarea ADN-ului l-a legat direct de oamenii Puutu Kunti Kurrama şi Pinikura (PKKP) – proprietarii tradiţionali ai terenului.

Adăposturile se aflau pe aproximativ opt milioane de tone de minereu de fier de înaltă calitate, cu o valoare estimată de 96 milioane dolari SUA.

În decembrie, o anchetă parlamentară a dispus Rio Tinto să reconstruiască sistemul de peşteri şi a calificat distrugerea lor ca fiind de neiertat.

În raportul său – intitulat Never Again – ancheta a concluzionat că Rio Tinto „ştia valoarea a ceea ce distrugeau, dar oricum au aruncat în aer”.

Raportul a făcut şapte recomandări, inclusiv un moratoriu asupra tuturor minelor din zona locală şi modificări ale legilor privind protecţia patrimoniului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/mina-australia.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/03/mina-australia-300x300.jpgrootstireaUncategorised
O reacţie a publicului şi a investitorilor a dus la demisia directorului executiv de atunci Jean-Sebastien Jacques şi a doi adjuncţi. Cu toate acestea, luna trecută, comitetul de remunerare al gigantului minier a acordat...