Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, la Antena 3, că elevii beneficiară de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt, deocamdată, puşi în dificultate. Pentru ei, Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă.

„Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat şi dacă este nereglementat este greu să îl introduci în cadrul legal (…), deci nu poate fi decontat. Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgenţă pentru ca sumele care sunt deja prevăzute în bugetul Ministerului Educaţiei”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În proiectul de buget, Ministerului Educaţiei are cuprinsă suma de 100 de milioane de lei, bani ce pot fi utilizaţi de îndată ce bugetul va fi aprobat.

„Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se întârzia decontarea efectivă a navetei elevilor, pentru că este un element extrem de important. Pentru foarte mulţi dintre ei această posibilitate de decontare face diferenţa între a putea merge la şcoală şi a nu putea merge la şcoală. Sumele există în buget, gratuitatea este totală. Este vorba de o procedură care să coreleze cu legea această posibilitate de decont. Noi avem în atenţie cu maximă urgenţă pentru a putea deconta de îndată ce legea bugetului va fi aprobată”, a mai spus Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/cimpeanu-educatie-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/cimpeanu-educatie-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, la Antena 3, că elevii beneficiară de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt, deocamdată, puşi în dificultate. Pentru ei, Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă....