Două autobuze hibrid au ajuns luni la Galaţi. Sunt primele autovehicule moderne livrate în baza unui contract semnat de Primărie şi un producător din Polonia.

În total, acesta trebuie să livreze 20 de autobuze electrice pe parcursul anului.

„Este o premieră pentru gălăţeni. Pe traseele din oraş vor circula autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil şi cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am anunţat că o să cumpărăm doar mijloace de transport noi. Aducem şi tramvaie noi. De asemenea, dorim să aducem şi alte autobuze, nu doar cele 20 care vin anul acesta”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Pentru achiziţie Primăria Galaţi plăteşte aproape 34 de milioane de lei. Noile autobuze au 12 metri lungime, trei uşi, o capacitate de transport de minimum 90 călători, podeaua coborâtă, posibilitate de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, aer condiţionat, camere video, sistem GPS şi instalaţii pentru echipamentele de e-ticketing.

Conform caietului de sarcini, autobuzele au motoare diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se utilizează un sistem de stocare a energiei electrice.

Primele două autobuze din Galaţi vor circula pe trasee imediat după finalizarea procedurilor privind înmatricularea şi asigurarea.

Conform înţelegerii, următoarele 18 autobuze vor fi livrate pe parcursul anului. În total, Primăria Galaţi vrea să cumpere 50 de autobuze electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/autobuze.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/autobuze-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Două autobuze hibrid au ajuns luni la Galaţi. Sunt primele autovehicule moderne livrate în baza unui contract semnat de Primărie şi un producător din Polonia. În total, acesta trebuie să livreze 20 de autobuze...