Deputatul USR-PLUS, Adrian Wiener, anunţă că a propus Institutului Naţional de Sănătate Publică introducerea testării apelor uzate în strategia de monitorizare a pandemiei COVID 19. Wiener susţine că metoda este folosită în zone metropolitane din ţări precum Franţa, Olanda, Italia, Finlanda sau Spania şi presupune identificarea încărcării virale cu SARS-CoV-2 RNA în materiile fecale, secreţii respiratorii sau urină.

Este o metodă stiinţifică inovatoare, folosită cu succes pentru monitorizarea în timp real a datelor socio-geografice cu impact în sănătatea publică, mai spune deputatul.

Această metodă ar reprezenta o avertizare timpurie/preventivă asupra trendului crescător în anumite zone, o unealtă de gestiune pentru politicile publice din anumite zone şi o plasă de siguranţă în ceea ce priveşte testarea (în cazurile în care încărcarea virală în apele uzate diferă major de cea raportată de testarea RT-PCR). Detectarea încărcarii virale cu SARS-CoV-2 RNA în apele uzate poate da un avans mediu de 30 de zile sistemului medical în cazul unei creşteri considerabile a numărului de infectări”, a anunţat Adrian Wiener.

Un alt avantaj al metodei are legătură cu costurile de implementare. Acestea sunt „incomparabil mai mici decât costurile globale generate de insuficienţa testării RT-PCR”, a precizat Wiener.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7537450-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7537450-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Deputatul USR-PLUS, Adrian Wiener, anunţă că a propus Institutului Naţional de Sănătate Publică introducerea testării apelor uzate în strategia de monitorizare a pandemiei COVID 19. Wiener susţine că metoda este folosită în zone metropolitane din ţări...