Ministrul Eduard Novak a anunţat că va înfiinţa o comisie care va avea ca scop realizarea unei strategii pentru sportul românesc. Membrii comisiei vor prelua modelele de succes, Ungaria fiind printre cele mai bune exemple.

„Vom constitui o comisie interministerială care va lucra la strategia sportului românesc, unul dintre modelele ce vor fi avute în vedere fiind cea a sportului maghiar, care se plasează, în acest moment, cu zeci de ani în avans faţă de noi”, a anunţat Eduard Novak, pe Facebook.

În ultimii ani, autorităţile din Ungaria au făcut investiţii importante în infrastructura sportivă şi au construit numeroase baze sportive, stadioane, săli de sport şi bazine de înot. De asemenea, au investit bani în infrastructura sportivă a comunităţilor de maghiari de peste hotare, inclusiv din Ardeal.

Practic, Ungaria este una dintre ţările europene care alocă sumele cele mai mari din PIB pentru sport şi activităţi recreative. Investiţiile se realizează în baza unei strategii pe termen lung care nu se schimbă în funcţie de guvernare şi care pune accentul, în egală măsură, pe sportul de performanţă şi pe sportul de masă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/carol-eduard-novak.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/carol-eduard-novak-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Eduard Novak a anunţat că va înfiinţa o comisie care va avea ca scop realizarea unei strategii pentru sportul românesc. Membrii comisiei vor prelua modelele de succes, Ungaria fiind printre cele mai bune exemple. ...