De duminică, Germania solicită camionagilor care se întorc din regiunea Tirolului din Austria şi din Republica Cehă să se înregistreze în prealabil şi să facă dovada unui test de coronavirus negativ.

„Bineînţeles că provoacă perturbări. Este o sarcină pentru lucrătorii din transporturi, de la riscurile la care se expun în centrele de testare, deoarece trebuie să-şi părăsească camionul până la faptul că există costuri suplimentare, deoarece aceste teste nu sunt gratuite”, a spus pentru Politico, Adina Vălean. 

Adina Vălean a mai precizat conform Politico că este îngrijorată de faptul că cerinţele de testare îi obligă pe şoferi să stea în cozi mari la graniţe.

„Înseamnă că interacţionează între ei şi acest lucru pune sănătatea lor în pericol”, a spus ea.

Ar fi posibil să se „atenueze” impactul prin adăugarea de scutiri pentru camioanele care tranzitează doar sau prin recunoaşterea testelor efectuate în ultimele 72 de ore, mai degrabă decât în ​​actualul interval de timp de 48 de ore, a sugerat comisarul român.

Într-o scrisoare adresată astăzi cancelarului german Angela Merkel, grupul de transporturi rutiere IRU i-a cerut liderului german să regândească „restricţiile miope şi inutile de la frontieră”, mai notează Politico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7542863-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7542863-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
De duminică, Germania solicită camionagilor care se întorc din regiunea Tirolului din Austria şi din Republica Cehă să se înregistreze în prealabil şi să facă dovada unui test de coronavirus negativ. „Bineînţeles...