Agenţia Aria dispune de o finanţare de 800 de milioane de lire sterline pe parcursul a patru ani şi va avea o „toleranţă mai mare la eşec decât normalul”, a spus guvernul.

Noul organism – Advanced Research & Invention Agency (Aria) – va finanţa cercetările ştiinţifice „cu risc ridicat şi cu recompense majore”, a spus executivul britanic.

Dar actuala finanţare pe care o va obţine Aria este o mică parte din banii pompaţi în actualele organisme guvernamentale de cercetare, cum ar fi UK Research and Innovation (UKRI). Numai pentru 2020-21, guvernul a alocat 10,36 miliarde de lire sterline pentru programele şi organismele sale de cercetare.

Cu toate acestea, guvernul a spus că Aria va „contribui la consolidarea poziţiei Regatului Unit ca superputere ştiinţifică globală”.

Secretarul de afaceri, Kwasi Kwarteng, a declarat că noua agenţie va „conduce spre tehnologiile de mâine”, „eliminând birocraţia inutilă”.

„De la motorul cu aburi până la cele mai noi tehnologii de inteligenţă artificială, Marea Britanie este plină de descoperiri ştiinţifice. Setul de provocări de astăzi – indiferent dacă sunt epidemii sau schimbări climatice – au nevoie de soluţii îndrăzneţe, ambiţioase şi inovatoare. Condusă independent de cei oameni de ştiinţă excepţionali, această nouă agenţie se va concentra pe identificarea şi finanţarea rapidă a celor mai avansate cercetări şi tehnologii”, a spus Kwarteng.

Recrutarea unui director executiv şi a unui preşedinte pentru agenţie va începe în următoarele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0590975680.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0590975680-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Agenţia Aria dispune de o finanţare de 800 de milioane de lire sterline pe parcursul a patru ani şi va avea o „toleranţă mai mare la eşec decât normalul”, a spus guvernul. Noul organism...