Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2034 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 430 milioane lei, sub nivelul programat de 500 mil. lei, statul respingând ofertele de cumpărare transmise cu un nivel al preţului prea mic.

Obligaţiunile au o dobândă anuală de 3,75%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii a fost de 1,460 miliarde lei, din care ofertele competitive au totalizat 450 milioane lei, iar cele necompetitive 10 milioane lei.

Rata cuponului a fost de 4,75%.

Din valoarea nominală adjudecată de 430 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 420 milioane lei.

În această săptămână Ministerul de Finanţe a mai împrumutat 1,2 miliarde lei în licitaţia de titluri organizată luni.

Pe parcursul lunii februarie, ministerul a programat licitaţii de 4,6 mld. lei la care se mai poate adăuga suma de 600 mil. lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

În ianuarie, statul a atras 7,4 miliarde lei pe piaţa internă, cu 43,8% peste volumul programat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/bani.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/bani-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2034 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 430 milioane lei, sub nivelul programat de 500 mil. lei, statul respingând ofertele de cumpărare...