Comisia Europeană a cerut, joi, României şi Croaţiei să aplice în mod corect anumite reglementări în domeniul securităţii aprovizionării cu gaze naturale.

“Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize argumentate Croaţiei şi României pentru lipsa conformării cu anumite prevederi ale Regulamentului Securităţii Alimentării cu Gaz (Regulamentul UE 2017/1938), în special privind notificarea obligaţiilor şi aplicarea mecanismului de solidaritate”, anunţă Comisia Europeană, pe site-ul propriu.

“Regulamentul prevede solicitări pentru prevenirea şi reacţiile la potenţiale perturbări ale alimentării cu gaze naturale în Uniunea Europeană. În acest context, existenţa unor evaluări de risc, a unor planuri cu acţiuni de prevenire şi a unor planuri de urgenţă este esenţială”, precizează Executivul Uniunii Europene.

“Comisia Europeană monitorizează atent implementarea Regulamentului în statele membre, inclusiv eforturile în sensul aplicării mecanismului de solidaritate. În mai 2020, Comisia Europeană a decis să le trimită scrisori de înştiinţare formală statelor membre. De atunci, toate ţările au trimis planurile, cu excepţia Croaţiei şi României. Acum, aceste două state membre au la dispoziţie două luni pentru a da răspunsuri Comisiei Europene. În caz contrar, Comisia Europeană poate decide sesizarea Curţii de Justiţie a UE”, a subliniat Executivul UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/2845872-publimedia-victor-copy.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/2845872-publimedia-victor-copy-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisia Europeană a cerut, joi, României şi Croaţiei să aplice în mod corect anumite reglementări în domeniul securităţii aprovizionării cu gaze naturale. 'Comisia Europeană a decis astăzi să trimită avize argumentate Croaţiei şi României...