Un studiu care va expune voluntarii la coronavirus, prezentat ca fiind primul din lume de acest gen, urmează să înceapă în Regatul Unit în următoarele săptămâni, a anunţat guvernul miercuri (17 februarie), după aprobarea acestuia de către autorităţi, relatează Le Figaro.

 

Studiul va consta în injectarea unei doze mici de Covid-19 la 90 de voluntari sănătoşi cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani într-un mediu sigur, a declarat guvernul într-un comunicat. Studiul va încerca să evalueze cea mai mică cantitate de virus necesară pentru a provoca infecţia, cu scopul de a dezvolta vaccinuri şi tratamente pentru boală.

 

„Deşi s-au înregistrat progrese foarte mari în dezvoltarea vaccinurilor, vrem să găsim cele mai bune şi cele mai eficiente seruri pentru utilizare pe termen lung,” a declarat Kwasi Kwarteng, un ministru al Cabinetului Johnson. El a explicat că studiul „ar contribui la accelerarea cunoştinţelor oamenilor de ştiinţă cu privire la modul în care coronavirusul afectează toate persoanele şi ar putea promova dezvoltarea rapidă a vaccinului”.

 

Marea Britanie, una dintre ţările cele mai afectate din Europa de noul coronavirus cu peste 118.000 de decese, a fost prima ţară occidentală care a lansat o campanie masivă de vaccinare împotriva Covid-19, în decembrie. Peste 15 milioane de persoane, inclusiv cele cu vârsta peste 70 de ani au primit o primă doză de vaccin.

 

Studiul, finanţat de guvern în valoare de 33,6 milioane de lire sterline (38,6 milioane de euro), este realizat în parteneriat cu Royal Free Hospital din Londra. Odată ce faza iniţială a studiului s-a încheiat, vaccinurile validate prin studii clinice ar putea fi administrate unui număr mic de voluntari care ar fi expuşi apoi la virusul Covid-19, pentru a identifica cele mai eficiente seruri.

 

„Scopul nostru final este să aflăm ce vaccinuri şi tratamente funcţionează cel mai bine pentru a combate această boală, dar avem nevoie de voluntari care să ne sprijine în aceast demers,” a explicat coordonatorul studiului Chris Chiu, de la Imperial College London. În timpul studiului, medicii şi oamenii de ştiinţă vor fi disponibili non-stop pentru a asigura asistenţă voluntarilor şi pentru a monitoriza efectele virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7567336-mediafax-foto-ap-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7567336-mediafax-foto-ap-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un studiu care va expune voluntarii la coronavirus, prezentat ca fiind primul din lume de acest gen, urmează să înceapă în Regatul Unit în următoarele săptămâni, a anunţat guvernul miercuri (17 februarie), după aprobarea acestuia de...