Oficialul a citat o lege ce datează din perioada de după războiul civil american din 1861- 1865 ,concepută pentru a combate violenţa şi intimidarea organizată de Ku Klux Klan, relatează CNN.

Procesul, depus de reprezentantul democrat Bennie Thompson din Mississippi în calitate personală, este prima acţiune civilă formulată împotriva fostului preşedinte în legatură cu atacul de la Capitolul SUA şi vine la câteva zile după ce Senatul l-a achitat pe Trump în procesul său de punere sub acuzare.

Thompson a subliniat cuvintele şi tweet-urile lui Trump în lunile care au precedat insurecţia.

Procesul menţionează un statut federal adoptat după Războiul Civil, destinat luptei împotriva violenţei Ku Klux Klan care permite introducerea unor acţiuni civile împotriva persoanelor care folosesc „forţa, intimidarea sau ameninţarea” pentru a împiedica pe oricine să îşi îndeplinească îndatoririle funcţiei.

Bennie Thompson îl acuză pe Trump că a întârzia discursului său către mulţimea pe 6 ianuarie ca o modalitate de a le oferi Proud Boys timp să ajungă la Capitol şi să depăşească numeric prezenţa poliţiei acolo, deşi nu există dovezi cu privire la faptul că discursul lui Trump a fost întârziată sau că orice întârziere a fost intenţionată.

Pe lângă Trump şi Giuliani, procesul numeşte şi grupările Proud Boys şi Oath Keepers.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/23w.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/23w-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Oficialul a citat o lege ce datează din perioada de după războiul civil american din 1861- 1865 ,concepută pentru a combate violenţa şi intimidarea organizată de Ku Klux Klan, relatează CNN. Procesul, depus de...