Chiar şi celor mai relaxaţi părinţi le mai trece câteodată prin minte întrebarea: Este şcoala un loc sigur în vremurile acestea? Iată că există şi răspunsuri pline de optimism.

Şcolile nu joacă un rol major în răspândirea coronavirusului, sugerează un nou studiu din Marea Britanie. Epidemiologii de la Universitatea din Warwick au analizat absenţele elevilor pe parcursul a 4 luni.  

Cercetătorii spun că nu există dovezi semnificative care să sugereze că elevii care participă la cursuri, în special în şcolile primare, sunt un factor principal al focarelor din comunitatea din Anglia.

Din 194 de şcoli de gimnaziu, 190 au înregistrat cel puţin un caz de COVID-19. Iar în legătură cu şcolile primare, 70% din cele 792 de şcoli analizate au înregistrat şi ele cel puţin un caz de COVID-19.

Studiul examinează datele privind absenţele şcolare din Anglia din septembrie până în decembrie 2020 ca urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2 şi cum au variat absenţele în timp, pe măsură ce au fost introduse alte măsuri în comunitate.

Premierul Boris Johnson îşi reafirmă planurile cu privire la redeschiderea şcolii pe 8 martie, dar spune că orice progres va depinde de dovezile disponibile.

În România s-au înregistrat în prima săptămână de la redeschiderea şcolilor 290 de cazuri de Covid-19 în rândul elevilor.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7632028-mediafax-foto-eduard-vinatoru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7632028-mediafax-foto-eduard-vinatoru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Chiar şi celor mai relaxaţi părinţi le mai trece câteodată prin minte întrebarea: Este şcoala un loc sigur în vremurile acestea? Iată că există şi răspunsuri pline de optimism. Şcolile nu joacă un rol...