La o săptâmână de la începerea şcolii, Mihail şi Andreea se declară debusolaţi. În contextul pandemic, orele online au ajuns să despartă colegii, iar revenirea în banca şcolii i-a adus bucurie lui Mihail, elev la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Iaşi.

„Este mult mai frumos la şcoală. Apuc să-mi văd colegii, dar nu înţeleg rostul măştilor. Oricum ni le dăm jos ca să mâncăm”, spune Mihai.

Pe de altă parte, Andreea nu este de acord cu discrepanţa create între profesorii care predau din online, în vreme ce ea şi colegii ei trebuie să fie fizic la ore.

„Sincer, preferam varianta în online, dar ne adaptăm. Este foarte greu, mai ales pentru clasa a XII-a. Noi suntem singura clasă din şcoală ai căror profesori la care dăm Bacalaureatul stau doar online şi nu este eficient ca noi să venim la şcoală, iar ei să fie online”, consideră Andreea.

Deşi s-a resimţit dorul de şcoală, numărul cazurilor infectate, după revenirea în bănci, i-a speriat şi i-a făcut mai vigilenţi. Spre exemplu, dintr-o clasă de 30 de elevi de la Liceul „Emil Racoviţă” din Iaşi, 5 absentează de la începerea acestui semestru.

Situaţia epidemiologică în şcoli de la reluarea cursurilor

DOLJ: 33 elevi pozitivi,  12 cadre didactice confirmate cu COVID -19

TIMIŞ: 13 elevi pozitivi, 11 cadre didactice confirmate cu COVID-19

CLUJ: 20 de elevi şi preşcolari pozitivi,  30 de angajaţi ai şcolilor confirmaţi cu COVID-19

CONSTANŢA: 14 elevi infectaţi, 6 angajaţi ai şcolilor confirmaţi cu COVID-19

IAŞI : 10 elevi/preşcolari infectaţi, 8 angajaţi ai şcolilor confirmaţi cu COVID-19

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/6589546-mediafax-foto-raul-stef-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/6589546-mediafax-foto-raul-stef-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La o săptâmână de la începerea şcolii, Mihail şi Andreea se declară debusolaţi. În contextul pandemic, orele online au ajuns să despartă colegii, iar revenirea în banca şcolii i-a adus bucurie lui Mihail, elev la Colegiul...