Un joc de-a du-te vino al autorităţilor cu industria ospitalităţii. Un joc la care regulile sunt respectate doar de antreprenori, spun aceştia. Întâlnirea de luni a reprezentanţilor turismului cu ministrul Economiei nu a avut rezultatele sperate.

Reprezentaţii au pus pe masă problema voucherelor, banii din împrumuturi şi ajutoare care nu se mai zăresc la orizont. 2, 5 milioane de lei ar trebui să ajungă în industrie până nu e prea târziu.

„Voucherele de vacanţă şi acolo discutăm de 350 de milioane de euro care au fost stabiliţi printr-o lege, acele vouchere de vacanţă trebuie să fie date atâta timp cât toate companiile din România care activează în turism şi-au făcut bugetele şi ele nu pot fi date peste cap”, a declarat Dragoş Anastasiu, coordonatorul coaliţiei pentru dezvoltarea României.

„Deja ANAF-ul a început să facă executare silită, adică ne închideţi pe noi, măsuri peste măsuri, amenzi peste amenzi”, protestează şi Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Tursimul Românesc.

Hora va continua procesul împotriva autorităţilor statului „pentru nedreptatea la care sunt supuşi aceşti operatori din aceaştă industrie”, a anunţat Daniel Mischie, preşedinte HORA.

Ministrul Economiei recunoaşte că industria a fost cuminte şi că este rândul statului să-şi arate solidaritatea, dar cu toate acestea, a dat din umeri.

„Avem aceste măsuri, le mai discutăm şi cu restul membrilor guvernului şi vedem cum continuăm de acolo. De îndată ce avem bugetul şi legislaţia în vigoare atunci putem avea şi un calendar pe care să-l estimăm”, a precizat Claudiu Năsui, ministrul economiei.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0518662699.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0518662699-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un joc de-a du-te vino al autorităţilor cu industria ospitalităţii. Un joc la care regulile sunt respectate doar de antreprenori, spun aceştia. Întâlnirea de luni a reprezentanţilor turismului cu ministrul Economiei nu a avut rezultatele sperate....