LIVE – Votul asupra moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu. Moţiunea este citită de deputatul PSD Alexandru Rafila

Moţiunea simplă, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, a fost semnată de 109 deputaţi social-democraţi şi depusă în plenul Camerei săptămâna trecută.

În moţiune, social-democraţii cer demisia lui Voiculescu pentru că, în perioada de timp care s-a scurs de la începerea mandatului său, au văzut “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

“Victime omeneşti, spitale în flăcări, haos în vaccinare, degringoladă în sistemul de sănătate publică şi minciuni la testare i raportare! Şi multă indiferenţă, indolenţă, aroganţă şi sfidare din partea celui care ar trebui să aibă drept principală grijă sănătatea şi siguranţa cetăţenilor săi. Este deja prea mult! Acest ministru a de3venit un adevărat pericol pentru sănătatea românilor. Trebuie să votăm ca acest ministru să plece”, se arată în textul moţiunii.

De asemenea, semnatarii moţiunii simple mai acuză faptul că, în locul măsurilor “rapide” şi “viguroase” care să corecteze “tot ce aţi criticat atunci când eraţi în Opoziţie”, cetăţenii români au primit un “pachet cu acuze despre trecut” şi un pachet cu “promisiuni despre viitor”, dar nimic despre prezent sau despre cum pot fi rezolvate problemele acum.

Moţiunea simplă este doar consultativă. Spre deosebire de moţiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui avertisment politic cu scopul de a remedia o situaţie eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7618565-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7618565-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
LIVE - Votul asupra moţiunii împotriva lui Vlad Voiculescu. Moţiunea este citită de deputatul PSD Alexandru Rafila Moţiunea simplă, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un...