Numărul “cincizeci şi unu de miliarde” reprezintă câte tone de gaze cu efect de seră adaugă lumea atmosferei, în medie, în fiecare an. Net zero este locul unde trebuie să ajungem, spune Bill Gates.

Acest lucru înseamnă reducerea emisiilor la un nivel la care orice emisii de gaze rămase, cu efect de seră, sunt echilibrate prin absorbţia unei cantităţi echivalente din atmosferă, relatează BBC.

Sursele regenerabile precum energia eoliana şi solara pot ajuta la “decarbonizarea energiei electrice”, dar, aşa cum subliniază Gates, aceasta reprezintă mai puţin de 30% din emisiile totale.

De asemenea, vor trebui eliminate emisiile produse de oţel, ciment, sisteme de transport, producţia de îngrăşăminte şi multe altele care totalizează restul de 70%.

„Guvernele trebuie să conducă lupta”

Răspunsul, spune Bill Gates, va fi un efort de inovare la o scară pe care lumea nu a mai văzut-o până acum. Acest lucru trebuie să înceapă cu guvernele, susţine el.

În acest moment, sistemul economic nu suportă costul real al utilizării combustibililor fosili.

Majoritatea utilizatorilor nu plătesc nimic pentru daunele aduse mediului de poluarea cauzată de benzina din maşina lor sau de cărbunele sau gazul care a creat electricitatea în casa lor.

De aceea, guvernele trebuie să intervină, spune Bill Gates.

„Trebuie să avem semnale date de preţ pentru a spune sectorului privat că dorim produse ecologice”, spune el.

Acest lucru va necesita o investiţie uriaşă din partea guvernelor în cercetare şi dezvoltare, susţine Gates, precum şi sprijin pentru a permite creşterea pieţei de noi produse şi tehnologii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/bill-gates.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/bill-gates-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Numărul 'cincizeci şi unu de miliarde' reprezintă câte tone de gaze cu efect de seră adaugă lumea atmosferei, în medie, în fiecare an. Net zero este locul unde trebuie să ajungem, spune Bill Gates. ...