A reînceput şcoala online. Regulile sunt multe, iar unele greu de respectat.

Mai ales pentru cei mici, care nu prea înţeleg ce e cu pandemia asta. Matei are 6 ani şi este în clasa pregătitoare.

Abia şi-a cunoscut colegii în toamnă, că s-au şi închis şcolile. Dar, a apucat să îşi facă un prieten.

Când s-a întors la şcoală, după atâtea luni, a mers direct la el.

Iată ce spune Matei, elev la Colegiul Bănăţean Timişoara:”  Am vrut să-l îmbrăţişez, dar cu coronavirusul, nu-l puteam îmbrăţişa.  Am vorbit despre jocuri… şi cam atât. Ne plac jocurile. Am făcut jumate de oră de religie şi… cam atât.”

E greu pentru copii, dar şi pentru profesori.

Trebuie să fie, în acelaşi timp, în mai multe locuri.

Şi în clasă, cu ochii pe copii, şi să îi însoţească pe cei care merg la baie.

”Încercăm să le respectăm. Sigură că mare parte din timp ne spălăm pe mâini, schimbăm măscuţe, mergem la toaletă. Chiar pe uşa clasei este o programare Mergem la toaletă ca să nu ne suprapunem mai multe clase. Stau foarte mult cu ochii pe ei, ca să nu se apropie foarte tare, unul de celălalt. Măscuţa mai pică, aşa cum observaţi şi la mine”, spune leana Kysilka, profesor primar, de la Colegiul Bănăţean Timişoara.

Provocările nu se opresc, la uşa sălii de clasă. Elevii trebuie să respecte regulile şi afară. Chiar dacă depun efort fizic, la orele de sport.

”E clar că unii copii suferă, având această mască pe faţă. Ar fi bine ca atât timp cât respectăm distanţarea şi activitatea se desfăşoară în aer liber, să se desfăşoare fără mască”, conchide Sorin Ionescu, director Solegiul Bănăţean Timişoara. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/6589546-mediafax-foto-raul-stef-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/6589546-mediafax-foto-raul-stef-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
A reînceput şcoala online. Regulile sunt multe, iar unele greu de respectat. Mai ales pentru cei mici, care nu prea înţeleg ce e cu pandemia asta. Matei are 6 ani şi este în clasa...