Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 21.060 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 21.060 doze;
  •  Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 24.570 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 21.060 doze.

O parte dintre doze vor ajunge pe aeroportul din Otopeni, iar pentru cele din Cluj-Napoca şi Timişoara, încă se aşteaptă confirmări.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 22 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0579007046.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0579007046-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel,...