Bugetul Apărării a crescut şi anul acesta, în România. Este necesar, pentru că suntem în NATO.

NATO ajută la evitarea unor momente precum bombardarea oraşului Dresda, în urmă cu 76 de ani. Pe 13 februarie 1945, britanicii şi americanii au lansat un atac aerian fără precedent. 1.249 de bombardiere au aruncat, timp de două zile, patru mii de tone de bombe asupra oraşului. 25.000 de oameni au fost ucişi. Centrul oraşului a fost transformat în moloz, iar monumente precum biserica luterană Frauenkirche au fost distruse.   

EBERHARD RENNER, supravieţuitor al bombardamentului: Noi am început războiul şi l-am adus lumii, dar în prezent cred că bombardamentul Dresdei a fost o crimă de război. Înţeleg complet ura şi răzbunarea, dar, din punct de vedere legal, a fost o crimă de război.  

Dresda a fost reconstruită, dar în zeci de ani. De la înfiinţarea NATO, astfel de evenimente nu au mai avut loc. Ţări care au fost în tabere opuse în cele două războaie mondiale sunt acum de acceaşi parte a baricadei.

FLORIN JIPA, Monitorul Apărării: Participă la exerciţii, participă împreună la misiuni şi, chiar dacă există tensiuni între ţările Alianţei, nu a mai avut loc niciun conflict.

76 de ani mai târziu, războaiele arată diferit. Bombardamentele sunt lucruri de precizie, după cum arată ultimul conflict, cel din Nagorno Karabah.

FLORIN JIPA, Monitorul Apărării: De data aceasta, Azerbaidjanul a ales să facă trecerea de la artileria clasică la drone. Cu pierderi zero în rândul forţelor aeriene din Azerbaidjan, dar pierderi mici şi în partea adversă. Ar fi patru mii de soldaţi, ceea ce nu e mult pentru un conflict total.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/dresda.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/dresda-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Bugetul Apărării a crescut şi anul acesta, în România. Este necesar, pentru că suntem în NATO. NATO ajută la evitarea unor momente precum bombardarea oraşului Dresda, în urmă cu 76 de ani. Pe 13...