Testarea începe din 1 martie la spitalul San Gerardo din Monza, spitalul Spallanzani din Roma şi la Institutul Pascale din Napoli, scrie La Stampa.

Marina Cazzaniga, directorul Centrului din Monza, a declarat că strângerea adeziunilor pentru experimentarea vaccinului a început în august, iar acum studiul a primit autorizaţia AIFA şi a Comitetului de Etică al Institutului Spallanzani.

Prima fază de testare va implica aproximativ 80 de persoane, „toţi voluntari sănătoşi” de diferite vârste, în timp ce în faza a doua se va ajunge la aproximativ 200 de voluntari.

Potrivit prof. Paolo Bonfanti, profesor asociat de boli infecţioase al Universităţii Bicocca din Milano, „vaccinul este inovator deoarece, spre deosebire de altele testate, nu foloseşte un vector viral pentru producerea de anticorpi, cum ar fi un adenovirus inactivat, ci este alcătuit dintr-un fragment de ADN care, odată injectat în muşchi, stimulează o reacţie imună care previne infecţia”.

Mai mult, vaccinul ar putea deveni important în contextul în care există posibilitatea modificării acestuia prin adaptarea la apariţia variantelor noi de virus.

Autorităţile italiene spuneau, în ianuarie, despre primul vaccin produs în Italia, de către compania ReiThera, că a demonstrat că este sigur în faza 1 de testare şi a indus un răspuns imun pe subiecţi. 92,5 % dintre cei vaccinaţi aveau niveluri de anticorpi detectabili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7605792-ap-mediafax-foto-ap.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7605792-ap-mediafax-foto-ap-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Testarea începe din 1 martie la spitalul San Gerardo din Monza, spitalul Spallanzani din Roma şi la Institutul Pascale din Napoli, scrie La Stampa. Marina Cazzaniga, directorul Centrului din Monza, a declarat că strângerea...