„Preşedintele Republicii Sergio Mattarella l-a primit în seara aceasta la Palazzo del Quirinale pe profesorul Mario Draghi, care a acceptat sarcina de a forma guvernul. Profesorul Draghi a acceptat numirea şi a prezentat propunerile referitoare la numirea miniştrilor, în conformitate cu articolul 92 din Constituţie” , a anunţat secretarul general al Quirinale Ugo Zampetti.

Demersul lui Draghi a primit un impuls joi, când Mişcarea 5 Stele a fost de acord să sprijine guvernul, ceea ce va asigura noului Executiv o majoritate confortabilă.

Unul dintre motivele pentru care atât de multe partide şi-au unit forţele în coaliţia de guvernământ este că toate vor să aibă un cuvânt de spus în modul în care Italia cheltuie cele peste 200 de miliarde de euro primite de la Uniunea Europeană.

Draghi, în vârstă de 73 de ani, este creditat cu salvarea monedei euro atunci când se afla la conducerea Băncii Centrale Europene.

Politicienii pe care i-a întâlnit săptămâna aceasta au spus că a mărturisit că se opune austerităţii fiscale, în ciuda nivelurilor crescânde ale datoriei naţionale, având în vedere importanţa protejării coeziunii sociale.

De asemenea, Draghi a promis că va crea un minister puternic pentru tranziţia ecologică, ceea ce l-a ajutat să câştige sprijinul Mişcării 5 Stele.

Politicile de combatere a schimbărilor climatice trebuie să fie un pilon al planurilor de redresare pe care statele UE trebuie să le prezinte Comisiei Europene până în aprilie.

Draghi a mai spus că va face din programul de vaccin anti-coronavirus o prioritate. Italia a înregistrat aproape 93.000 de decese legate de COVID-19, fiind a doua cea mai afectată ţară din Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0553492935-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0553492935-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Preşedintele Republicii Sergio Mattarella l-a primit în seara aceasta la Palazzo del Quirinale pe profesorul Mario Draghi, care a acceptat sarcina de a forma guvernul. Profesorul Draghi a acceptat numirea şi a prezentat propunerile referitoare la...