Măştile pentru proceduri medicale nu oferă întotdeauna o protecţie robustă singură, deoarece aerul se poate scurge în jurul marginilor lor, potrivit studiului, pe care cercetătorii CDC l-au realizat folosind manechine echipate cu diferite tipuri de măşti.

Când a fost purtată doar o mască de unică folosinţă, doar 42% din picăturile de tuse au fost blocate. Combinarea măştii de unică folosinţă cu o mască de pânză deasupra a blocat 92,5% din particulele expulzate din tuse, relatează Politico.

Combinarea celor două măşti a redus, de asemenea, „expunerea cumulativă” a subiectului cu 83% din picăturile răspândite de o sursă nemascată, a raportat studiul. Acest număr a crescut la 96,4% dacă ambii manechini au fost echipaţi cu măşti duble.

Dacă o mască de procedură medicală este purtată singură, CDC propune modificări pentru a îmbunătăţi fixarea, cum ar fi înnodarea buclelor urechii şi înfăşurarea în părţile laterale ale măştii. CDC recomandă, de asemenea,  purtarea unei maşti cu mai multe straturi pentru o protecţie mai mare sau purtarea unei măşti de pânză peste una medicală.

Noua cercetare vine în completarea sfaturilor deja emise de mulţi exprerţi privind purtarea a două măşti. Consilierul medical principal al lui Biden, Anthony Fauci – a recomandat masca dublă pentru a spori protecţia împotriva Covid-19.

Sfatul a fost determinat parţial de apariţia noilor tulpine de coronavirus care sunt mai transmisibile decât versiunile anterioare ale virusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0508365231.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0508365231-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Măştile pentru proceduri medicale nu oferă întotdeauna o protecţie robustă singură, deoarece aerul se poate scurge în jurul marginilor lor, potrivit studiului, pe care cercetătorii CDC l-au realizat folosind manechine echipate cu diferite tipuri de măşti....