Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a avut joi o întâlnire cu reprezentanţi ai primăriilor din cele şase sectoare, cu ministrul Mediului şi cu reprezentanţi ai CJ Ilfov.

„Am discutat despre deşeuri, a fost mult timp amânată această problemă în Bucureşti şi nu ne mai permitem să o amânăm. Avem, Primăria generală şi cele şase primării de sector, o viziune comună despre cum trebuie tratate deşeurile în Bucureşti, care se va concretiza foarte curând într-o nouă strategie şi un nou plan de acţiune. Am decis împreună să creăm un ADI, Primăria generală şi cele şase primării de sector, astfel încât să implementăm împreună strategia de colectare şi de tratare a deşeurilor şi să putem să accesăm bani europeni, care pe exerciţiul 2014-2020 erau disponibili şi nu au fost atraşi”, a declarat Nicuşor Dan.

Acesta a spus că primariile au căzut de acord că trebuie să se treacă la colectarea selectivă şi că în acest sens va avea loc şi o dezbatere publică în perioada următoare.

„Am fost de acord ca trebuie să implementăm principiul plăteşti cât arunci, în sensul ca pentru acele categorii de deşeuri care sunt amestecate tariful trebuie să fie proporţional cu cât aruncă fiecare locuitor şi am decis cu toţii ca modalitatea în care sectoarele colectează şi selectează să fie unitară”, a mai spus primarul general.

Acesta a anunţat că discuţii pe această temă vor mai fi organizate în perioada următoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7603794-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7603794-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a avut joi o întâlnire cu reprezentanţi ai primăriilor din cele şase sectoare, cu ministrul Mediului şi cu reprezentanţi ai CJ Ilfov. „Am discutat despre deşeuri, a fost...