Biden a acordat prioritate problemelor economice şi militare şi a menţionat potenţialele domenii de cooperare, inclusiv schimbările climatice şi proliferarea nucleară, în timp ce a chemat China să abordeze o serie de probleme legate de utilizarea sa nefavorabilă a tehnologiei, comerţul neloial şi abuzurile drepturilor omului, a spus oficialul pentru CNN.

Oficialul a spus înainte de apel că Biden îi va semnala lui Xi abuzurile drepturilor omului asupra uigurilor şi acţiunile ostile faţă de Hong Kong. Biden a planificat să „indice că nu este vorba doar de valori americane, ci de valori universale”, a spus înalţul oficial înainte de apelul telefonic.

Administraţia planifică o revizuire cuprinzătoare a poziţiei administraţiei Trump faţă de China, inclusiv reprimarea practicilor comerciale neloiale şi a activităţilor militare antagoniste în Asia, recunoscând totodată că urmăreşte o strategie robustă Indo-Pacific,  relatează CNN.

Biden a anunţat miercuri că Departamentul Apărării a înfiinţat un grup de lucru axat pe strategia SUA faţă de China.

Biden a declarat că grupul de lucru se va baza pe experţi civili şi militari din cadrul Departamentului Apărării şi va oferi recomandări  „în următoarele luni” cu privire la „priorităţile cheie şi punctele de decizie”.

În timp ce Biden a avut în trecut discţii cu cu Xi în rolul său de vicepreşedinte, apelul de noapte trecută a fost primul lor angajament de la lider la lider.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/xibiden.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/xibiden-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Biden a acordat prioritate problemelor economice şi militare şi a menţionat potenţialele domenii de cooperare, inclusiv schimbările climatice şi proliferarea nucleară, în timp ce a chemat China să abordeze o serie de probleme legate de utilizarea...