Seringile standard utilizate în Japonia nu pot extrage a şasea şi ultima doză din fiecare flacon, potrivit ministrului Sănătăţii, Norihisa Tamura.

Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer – suficiente pentru 72 de milioane de oameni – presupunând că fiecare flacon conţine şase doze.

Dar lipsa seringilor cu „spaţiu mort” redus va forţa personalul medical să utilizeze seringi standard care sunt capabile să extragă doar cinci doze dintr-un flacom, pentru 60 de milioane oameni.

“Seringile folosite în Japonia pot extrage doar cinci doze”, a spus Tamura, potrivit agenţiei de ştiri Kyodo. „Vom folosi toate seringile pe care le avem şi care pot extrage şase doze, dar, desigur, nu va fi suficient.”

Guvernul solicită producătorilor de echipamente medicale să crească producţia de seringi specializate.

Japonia nu este singură ţară cu această problemă. Statele Unite şi ţările Uniunii Europene au raportat, de asemenea, un deficit de seringi pentru şase doze, ceea ce înseamnă că există o concurenţă puternică pentru aprovizionare.

Un oficial japonez al ministerului sănătăţii a declarat pentru Jiji Press: „Când s-a încheiat contractul, nu eram absolut siguri că un flacon ar putea fi folosit pentru şase doze. Nu putem nega că ne-am mişcat încet pentru a confirma acest lucru “.

Când Japonia îşi va începe programul de imunizare anti-Covid la jumătatea lunii februarie – cu câteva luni mai târziu decât multe alte economii dezvoltate – lucrătorii din domeniul sănătăţii care administrează vaccinul nu vor mai avea de ales decât să arunce a şasea şi ultima doză.

Japonia va începe prin inocularea a 10.000 până la 20.000 de lucrători medicali din prima linie, a căror stare va fi atent monitorizată pentru orice efect secundar, urmată de alţi 3,7 milioane de lucrători medicali de la jumătatea lunii martie.

Se preconizează că vaccinarea a 36 de milioane de persoane cu vârsta de peste 65 de ani va începe la începutul lunii aprilie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/seringa.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/seringa-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Seringile standard utilizate în Japonia nu pot extrage a şasea şi ultima doză din fiecare flacon, potrivit ministrului Sănătăţii, Norihisa Tamura. Japonia a rezervat 144 de milioane de doze de vaccin Pfizer - suficiente...