Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că s-a terminat licitaţia pentru autostrada care va lega oraşele Ploieşti şi Braşov. Contractul va fi semnat peste câteva zile şi va cuprinde o serie de lucruri impuse de autorităţi.

„Ne aşteptăm – şi am pus asta foarte clar în vedere proiectantului – ca din acest contract să obţinem: 1) O documentaţie tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic. 2) Soluţii tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Buşteni şi la Sinaia, nu cu traseu “la zi”, prin mijlocul staţiunilor. 3) Livrarea documentaţiei pe sectoarele critice pe un calendar accelerat”, a anunţat ministrul Cătălin Drulă.

Deoarece până la apariţia autostrăzii vor mai trece ani de zile, ministrul Transporturilor a anunţat că pe drumurile existente vor fi făcute modificări. Pentru a fluidiza traficul către staţiunile montane vor fi construite pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scări rulante, şi vor fi modernizate pasarelele vechi.

De asemenea, împreună cu autorităţile locale vor fi realizate sensuri giratorii şi pasaje la Sinaia, Buşteni, Azuga şi Predeal, dar şi o parcare nouă în centrul oraşului Buşteni, astfel încât benzile de circulaţie să nu mai fie blocate de maşinile care staţionează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/autostrada-a-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/autostrada-a-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţă că s-a terminat licitaţia pentru autostrada care va lega oraşele Ploieşti şi Braşov. Contractul va fi semnat peste câteva zile şi va cuprinde o serie de lucruri impuse de autorităţi. ...