Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, primirea anteproietcului este prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj. A fost, astfel, definitivată tema de proiectare, fiind înaintate Consiliului Judeţean rezolvările arhitecturale propuse precum compartimentarea interioară, planurile nivelurilor, cotele generale ale construcţiei, etc.

„Avansăm într-un ritm alert cu această investiţie ce va poziţiona definitiv Clujul pe harta extrem de puţinelor centre de transplant multiorgan din Europa. Chiar în cursul zilei de astăzi (miercuri-n.r.) vom depune la Primăria Cluj-Napoca avizul de oportunitate necesar întocmirii PUZ-ului”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Cj Cluj.

Conform anteproiectului, spitalul va avea patru niveluri subterane, care vor reprezenta „zonele fierbinţi”, acestea urmând a fi dotate cu cele mai avansate facilităţi de diagnostic şi tratament. Tot aici vor fi amplasate zonele de parcaj şi cele de aprovizionare logistică şi medicală. Parterul va fi dedicat zonelor publice, ambulatoriului, administraţiei şi unităţilor de cercetare. În ceea ce priveşte cele cinci etaje supraterane, acestea vor fi dedicate secţiilor de internare şi de recuperare. Spitalul va dispune inclusiv de un heliport situat pe terasa imobilului.

Primul Centru de transplant multiorgan din România va avea 277 de paturi, din care 88 pentru transplant renal, 72 pentru transplantul de plămân, respectiv câte 36 de paturi pentru transplantul de cord şi cel hepatic, a mai anunţat Cj Cluj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/spital-publimedia-shutterstock.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/spital-publimedia-shutterstock-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, primirea anteproietcului este prima fază din cadrul procesului de proiectare a viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj. A fost, astfel, definitivată tema de proiectare, fiind înaintate Consiliului Judeţean rezolvările arhitecturale...