Andra Ştefan, medic dentist, recomandă folosirea duşului bucal şi evitarea scobitorilor, iar un control de două ori pe an este indicat pentru a evita apariţia cariilor sau a altor probleme dentare.

 

Ajungem târziu la dentist şi suntem deficitari la igiena dentară în raport cu alte ţări din Europa, o arată un raport INS. Conform analizei, 18% dintre respondenţi nu au mai fost la dentist de mai bine de 5 ani şi doar 37% dintre respondenţi au fost la control în ultimele 6 luni. 

 

Când simţim durerea deja este târziu, aşa că medicul dentist Andra Ştefan recomandă un control de rutină o dată la 6 luni, „pentru a preveni orice fel de boală parandotală, caria dentară şi toate bolile parodonţiului care pot apărea”. De asemenea, este indicat să folosim „aţa dentară, duşul bucal, în niciun caz scobitorile pentru că putem să lezăm gingia, să îndepărtăm papila interdantară, să dizlocăm opturaţii”, a spus dr. Andra Ştefan.

 

Raportul INS arată că 37% dintre respondenţii adulţi se spală zilnic pe dinţi, iar 12% dintre acesţia după fiecare masă. 48,7% din cei întrebaţi folosesc guma de mestecat.  Principala perioadă de igienizare este dimineaţa, spun respondenţii în proporţie de 44%. Doar 4% se spală la prânz, iar 41% seara. 

 

FRECVENŢA IGIENEI DENTARE LA ADULŢI

  • 37% se spală zilnic
  • 44% se spală de două ori pe zi
  • 12% după fiecare masă
  • 2% niciodată

PERIOADA DE IGIENIZARE A DANTURII

  • 44% se spală dimineaţa
  • 4% la prânz
  • 41% seara
  • SURSA INSP

Andra, nutriţionistă de profesie, are grijă de dantura ei. A optat pentru un aparat dentar care i-a infrumuseţat zâmbetul şi se spală pe dinţi după mesele principale. Anul merge la control. Aşa a aflat de câteva carii ascunse. 

 

„Folosesc apă de gură şi uneori duş bucal. Digestia începe din cavitatea bucală şi dacă nu avem igienă corectă şi avem probleme cu dinţii şi digestia noastră va fi afectată”, a spus Andra Molea, pacientă.

 

Andra se simte în siguranţă la cabinetul stomatologic pentru că odată cu pandemia regulile de igineă şi protecţie sunt şi mai stricte. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0308023335.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0308023335-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Andra Ştefan, medic dentist, recomandă folosirea duşului bucal şi evitarea scobitorilor, iar un control de două ori pe an este indicat pentru a evita apariţia cariilor sau a altor probleme ...