Trebuiau să se uite mai bine. Asta spune Alina Popa, directorul  executiv al ADI Nord Est, asociaţia care a cumpărat  şi care deţine spitalul de la Leţcani, despre cei care au făcut controlul la unitatea modulară. Toate echipamentele sunt aprobate spre utilizare în UE, spune ea. Ar fi fost foarte simplu să le arate, dacă ar fi fost întrebaţi, unde sunt etichetele.

„Există cazuri de ventilatoare care nu au aici eticheta CE, dar era foarte simplu de verificat tot echipamentul”, spune Alina Popa.

„Nu există niciun echipament în dotarea spitalului mobil de la Leţcani care să nu satisfacă toate cerinţele de conformitate impuse de UE. Dovadă în acest sens stă faptul că în raport echipa de control, deşi spune că nu a identificat pe toate echipamentele autocolantele, etichetele de conformitate, a efectuat teste la cele mai multe dintre echipamente şi aceste teste au arătat că echipamentele funcţionează în standardele şi parametrii impuşi de UE”, adaugă directorul  executiv al ADI Nord Est.

Nu există niciun echipament fabricat în 2012, spune tot ea. Cele mai multe sunt din 2019 si 2020. Un sigur aparat e din 2014. Iar cu frigul s-a rezolvat problema. În saloane nu se menţinea temperatura corectă pentru că existau fluctuaţii de curent. Nu mai sunt. S-au pus UPS-uri. Pozele cu termostatele ce afişau temperaturi mici au fost făcute.. când nu trebuia.

Întrebată dacă nu va mai fi frig în saloane, Alina Popa răspunde: „Nu, nu, la acest moment cele 6 saloane în care s-au făcut toate reviziile şi lucrărie de mentenanţă, trei de la Terapie Intensivă şi trei de la Boli Infecţioase, care funcţionează de aproximativ două săptămâni continuu, nu mai înregistrează nicio fluctuaţie de temperatură indiferent de temperatura exterioară.”

Din cele 31 de nereguli găsite în urma controlului o parte au fost deja rezolvate, mai spune Alina Popa. Controlul a avut loc în luna noiembrie, iar de atunci încă 2,8 milioane de euro au fost investite în acest spital, tocmai pentru o parte dintre probleme.

„Foarte multe dintre afirmaţii, din forma lui finală, puteau fi foarte uşor combătute cu documente sau cu măsurături efectiv la faţa locului”, conchide Alina Popa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/captura-de-ecran-2021-02-09-195535.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/captura-de-ecran-2021-02-09-195535-300x300.pngrootstireaUncategorised
Trebuiau să se uite mai bine. Asta spune Alina Popa, directorul  executiv al ADI Nord Est, asociaţia care a cumpărat  şi care deţine spitalul de la Leţcani, despre cei care au făcut controlul la unitatea modulară....