Şcolile s-au deschis, dar clasele rămân goale. Din cei 1170 de elevi ai Colegiului Naţional Iaşi, puţin peste 300 au venit astăzi la ore. În Iaşi, orele au început în scenariul galben.

Dimineaţă, Maria Popovici, asistenta şcolară a colegiului a făcut triajul elevilor în clase. Ea le-a explicat că vor putea fi testaţi dacă vor avea simptome şi cum se va proceda.

„Nu se face acest test fără consimţământul părinţilor, la cei până în 18 ani. Voi – care aveţi majoritatea dintre voi 18 ani, deci sunteţi majori – aveţi dreptul să vă daţi consimţământul dacă să vă recoltăm sau nu”, le spune ea elevilor.

La Şcoala privată Prems din Braşov copiii nu vor fi testaţi. Asistenţii medicali fac doar trierea, în fiecare dimineaţă. În rest, la orice problemă, părinţii vor lua copiii de la şcoală şi se vor ocupa de testarea şi îngrijirea lor. 

„Avem o comunitate restrânsă, ne cunoaştem toţi părinţii şi ne bazăm pe această triere riguroasă, pe colaborarea transperentă cu părinţii. La cele mai mici semne de boală a copilului putem să contactăm familia care vine imediat şi îşi ia copilul din instituţie pentru un control amănunţit medical”, explică Ornela Anghel, directoare Prems Braşov.

Informaţiile incomplete, venite pe ultima sută de metri de la minister, n-au convins toţi părinţii. În timp ce unii sunt de acord cu testarea în şcoală, alţii o consider inutilă.

Întrebat ce părere are despre testele antigen, un părinte răspunde că „dacă e nevoie, să se facă”, dar altul spune că nu vede rostul procedurii: „E inutilă. Costurile sunt exagerate şi nu cred că sunt concludente rezulatatele.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7630654-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7630654-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şcolile s-au deschis, dar clasele rămân goale. Din cei 1170 de elevi ai Colegiului Naţional Iaşi, puţin peste 300 au venit astăzi la ore. În Iaşi, orele au început în scenariul galben. Dimineaţă, Maria...