Ministerul Educaţiei a definitivat formularul de exprimare a consimţământului pentru testarea elevilor care dezvoltă simptome de Covid-19, în contextul redeschiderii şcolilor începând de luni, 8 februarie. 

 

Formularul de exprimare a consimţământului nu trebuie completat anticipat, a subliniat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în urma unor neînţelegeri între ministerul Educaţiei şi Sănătăţii legate de momentul depunerii lui.

 

Ministerul Sănătăţii le recomandase părinţilor să ducă formularul semnat încă din prima zi de şcoală, în timp ce Ministerul Educaţiei a revenit după ce a studiat legalitatea demersului şi a spus că părinţii nu trebuie să depună nimic anticipat, ci doar dacă doresc acest lucru. 

 

Prin acest document, părintele sau reprezentantul legal îşi exprimă acordul pentru testarea antigen rapidă a copilului său de către personalul medical, „în condiţiile în care prezintă simptome sugestive COVID-19 sau a fost în contact cu o persoană confirmată pozitiv COVID-19”.

 

Părintele poate opta între testarea copilului „doar în prezenţa sa” sau „în absenţă, la recomandarea personalului medical”. În plus, datele vor fi trimise la Direcţia de Sănătate Publică/Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, „rezultate din prezentul consimţământ depus voluntar”.

 

Procedura de utilizare a testelor rapide de diagnostic antigen pentru COVID-19 constă în recoltarea unui exudat nazal cu ajutorul unui tampon steril, urmată de descarcărea tamponului într-un mediu lichid furnizat de către producătorul testului şi ulterior impregnarea pe o casetă de testare. 

 

Rezultatul testării este disponibil în 15 minute. Recoltarea se face de către personal medical, instruit.

 

Acest formular de consimţământ va fi semnat de părinte/reprezentant legal în situaţia în care acesta îşi manifestă opţiunea de testare a copilului. Testarea va fi efectuată dacă elevul prezintă simptomatologie specifică sau este contact al unui elev sau angajat al şcolii confirmat cu virusul SARS- Cov-2.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0520472229-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0520472229-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul Educaţiei a definitivat formularul de exprimare a consimţământului pentru testarea elevilor care dezvoltă simptome de Covid-19, în contextul redeschiderii şcolilor începând de luni, 8 februarie.    Formularul...