Inteligenţa artificială este folosită în tot mai multe domenii. Mai nou, se întâmplă şi în muzică. Astfel, o melodie fără sunet poate să prindă viaţă.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un program de inteligenţă artificială care creează muzică. Ca punct de plecare are nevoie de o interpretare silenţioasă la pian. Sistemul urmăreşte mişcările de degete şi de mâini ale pianistului.

Sistemul pe nume Audeo l-a urmărit pe pianistul Paul Barton. Apoi a fost testat pe muzica unor compozitori faimoşi.

Alex este compozitor şi îţi spune ce îi lipseşte inteligenţei artficiale să reuşească să înlocuiască un muzician.

„Programul AI face o treabă inteligentă în sensul că îţi ia digitaţia, ţi-o transformă într-un frame şi chiar dacă eu n-am avut sunet şi am avut camera aici (gesticulează). Poţi să iei un film din anii 70, o filmare dintr-un concert care a avut sunetul tăiat şi să-ţi redea notele. Dar nu îţi redă sentimentul.Nu are simţământ, nu are conştiinţă. Atunci când tu cânţi, ca şi om, transpui o emoţie”, spune compozitorul Alexandru Ioniţă.

Ca în alte domenii în care este folosită inteligenţa artificială, apare un pericol.

„Nu cred că rolul AI-ului este să producă muzică, cred că rolul AI-ului de orice natură este să ajute. Dacă va fi folosit pentru a da la o parte partea umană şi a face loc automatizării, cred că va face mai mult rău. Sper că vom fi destul de înţelepţi cât să creăm programe care să ne ajute pe noi, nu prin care noi le ajutăm pe ele”, mai spune compozitorul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/audeo-pianist-macaci.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/audeo-pianist-macaci-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Inteligenţa artificială este folosită în tot mai multe domenii. Mai nou, se întâmplă şi în muzică. Astfel, o melodie fără sunet poate să prindă viaţă. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un program de inteligenţă...