Nu doar oameni pot avea probleme cu auzul din cauza zgomotelor, ci şi mamiferele subacvatice, iar asta li se întâmplă tot din cauza noastră.

În ultimii 40 de ani, zgomotul făcut de oameni în oceane s-a dublat la fiecare deceniu. Şi devine şi mai puternic.

 

Un studiu de 500 de pagini publicat de revista Science ne dezvăluie cum sunetele eliberate de vasele care transportă mărfuri sau platformele de petrol alterează îngrijorător mediul subacvatic. În cazurile grave provoacă surzirea balenelor, a delfinilor şi a altor mamifere subacvatice.

 

Cercetătorii spun că răul poate fi evitat asta dacă vom apela la tehnologii mult mai silenţioase. E necesar ca acestea să nu provoace vibraţii în apă şi astfel se reduce poloarea fonică la jumătate.

 

Zgomotul navelor tinde să aibă aceeaşi frecvenţă joasă precum cântecul balenelor. Şi când acestea se suprapun, comunicarea dintre balene poate fi blocată. Poate masca şi sursele de pericol ceea ce duce la coliziuni fatale între balene şi nave.

 

Studiul mai relatează un fapt, acela că oamenii nu doar că au încărcat mediul acvatic cu sunete nocive, dar au şi contribuit la dispariţia celor naturale produse de animale. Şi asta din cauza vânătorilor de balene din secolul trecut care au ucis milioane de exemplare. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/port-containere-vas-hepta.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/port-containere-vas-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Nu doar oameni pot avea probleme cu auzul din cauza zgomotelor, ci şi mamiferele subacvatice, iar asta li se întâmplă tot din cauza noastră. În ultimii 40 de ani, zgomotul făcut de oameni în...