Când se va termina pandemia? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor de când a apărut Covid-19 de la începutul anului trecut. Răspunsul ţine de ritmul de vaccinare, potrivit unei analize realizate de Bloomberg.

 

Până în acest moment, au fost administrate peste 119 milioane de doze de vaccin la nivel global.

 

Oamenii de ştiinţă americani, precum Anthony Fauci, au sugerat că va fi nevoie ca 70-85% din populaţie să fie imunizată pentru ca lucrurile să revină la normal. Bloomberg’s Vaccine Tracker arată că unele ţări fac progrese mult mai rapide decât altele.

 

Israelul, ţara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume, se îndreaptă spre o acoperire de 75% în doar două luni. SUA vor ajunge acolo până la începutul anului  2022. Odată cu vaccinările care au loc mai rapid în ţările occidentale mai bogate decât restul globului, va dura întreaga lume şapte ani în ritmul actual.

 

Totuşi, chiar dacă vaccinarea se desfăşoară rapid în ţările occidentale mai bogate decât restul globului, această ţintă de vaccinare va fi atinsă abia peste şapte ani la nivel mondial, dacă se va menţine ritmul actual de imunizare.

 

România a administrat până acum 821.552 doze de vaccin anti-Covid. În aceste condiţii, ţinta de 75% din populaţie imunizată ar fi atinsă peste 2,6 ani.

 

De exemplu, obiectivul de vaccinare al statului New York a fost amânat la 17 luni, din cauza unui viscol care i-a împiedicat pe unii să se vaccineze. De asemenea, rata de vaccinare a Canadei a scăzut la jumătate în ultimele săptămâni, în urma întârzierilor de livrare a vaccinurilor. Pe baza celei mai recente rate de vaccinare din Canada, în această ţară ar dura mai mult de 10 ani pentru a ajunge la o acoperire de 75%.

 

Dar este de aşteptat ca acest interval de timp să scadă pe măsură ce producţia de vaccinuri va fi accelerată şi mai multe seruri vor fi aprobate.

 

Unele dintre cele mai mari centre de producere a vaccinurilor din India şi Mexic abia au început producţia. Peste 8,5 miliarde de doze de vaccin au fost contractate de ţări prin intermediul a peste 100 de acorduri urmărite de Bloomberg. Doar o treime din ţări şi-au început campaniile de vaccinare.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/pandemie.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/pandemie-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Când se va termina pandemia? Este întrebarea care stă pe buzele tuturor de când a apărut Covid-19 de la începutul anului trecut. Răspunsul ţine de ritmul de vaccinare, potrivit unei analize realizate de Bloomberg. ...