Menstruaţia e încă un subiect tabu, deşi suntem în secolul XXI. În România, 4,8 de milioane de persoane sunt la menstruaţie. Dintre acestea, peste 702.800 sunt adolescente cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

De la acest subiect, un grup de tinere, Iele-Sânziene, a iniţiat o petiţie prin care cer ca produsele menstruale să fie gratuite în şcoli. Petiţia a strâns într-o săptămână de la lansare 6.000 de semnături.

OANA CONSTANTIN sociolog: La Asociaţia „Iele-Sânziene” am lansat acum o săptămână o petiţie pe platforma Declic, o petiţie prin care cerem ca în şcolile din România să se implementeze un program prin care produsele de igienă menstruală să fie disponibile gratuit pe toată perioada anului şcolar. Scoţia este singura ţară din lume care a făcut produsele absolut gratuite pentru toată lumea. Dar mai sunt state în care produsele de igienă menstruală sunt disponibile în şcoli şi universităţi. De exemplu în Anglia. 

Berta Constantin este elevă la liceu şi spune că semnarea petiţiei pentru introducerea absorbantelor în şcoli ar fi benefică pentru fete, mai ales pentru cele timide.

BERTA CONSTANTIN elevă: Mi se pare o iniţiativă super bună deoarece în unele comunităţi sau în unele şcoli fetele nu au posibilitatea să îşi procure ele absorbantele. Se întâmplă să vină acea perioadă într-un timp neplăcut, fără să fie termenul şi ele chiar au nevoie. Pe mine m-ar ajuta şi cred că şi pe celelalte fete, deoarece unele sunt mai ruşinoase să ceară de la alte colege. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0581059990.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0581059990-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Menstruaţia e încă un subiect tabu, deşi suntem în secolul XXI. În România, 4,8 de milioane de persoane sunt la menstruaţie. Dintre acestea, peste 702.800 sunt adolescente cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. ...