„Unu din două decese în România ar putea fi evitate dacă ne raportăm la stadiul cunoaşterii în Medicină şi medicamentele existente”, spune medicul chirurg Victor Costache. Din păcate, momentan, România continuă să se afle în capul listei negre atunci când vine vorba despre mortalitatea în spitale.
Cea mai mare problemă, pe lângă lipsa fondurilor suficiente pentru spitale este hiperreglementarea din sistemul legislativ sanitar, crede Costache. Prin „tot felul de legi şi subterfugii se crează un monopol greu de spart. Pacientul rămâne astfel la periferia sistemului medical până când nu se vor adopta reforme legislative importante de tip european”, explică acesta.

 

O parte importantă din bugetul Sănătăţii vine prin Ministerul Sănătăţii, continuă fostul ministru.

„Aceste fonduri sunt acordate absolut inechitabil, netrasparent. Aici sunt cele mai multe probleme. O supapă de oxigen, pentru care am militat anul trecut şi am fost la un pas de a reuşi, ar fi introducerea asigurărilor complementare de sănătate”, recomandă Costache. 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7558513-mediafax-foto-eduard-vinatoru-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7558513-mediafax-foto-eduard-vinatoru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Unu din două decese în România ar putea fi evitate dacă ne raportăm la stadiul cunoaşterii în Medicină şi medicamentele existente”, spune medicul chirurg Victor Costache. Din păcate, momentan, România continuă să se afle în capul listei negre atunci când vine vorba despre mortalitatea...