Preşedintele Biden lucrează la o nouă politică de apărare a Statelor Unite. Şi pentru asta a pus pe pauză proiecte începute de Trump, inclusiv retragerile de trupe din Germania, Irak şi Siria, dar şi Afganistan, unde şi România are 700 de militari. Urmează o ”analiză foarte minuţioasă”, anunţă Secretarul Apărării. Apoi, se vor întoarce la masa de lucru, pentru decizii.

Donald Trump era, în esenţă, un businessman şi a luat decizia de deplasare a trupelor din Germania mai spre graniţa de est a Europei şi din raţiuni financiare. Germania nu era tocmai un contributor fidel al NATO.

Ce urmăreşte noua administraţie de la Casa Albă, spune analistul Florin Jipa:

„Se evaluează şi urmează să se ia decizii pentru toate dosarele grele. În primul rând, geostrategic, frontul s-a mutat de la Germania, unde era în timpul Războiului Rece, către Ţările Baltice, Polonia, România şi Burgaria. Fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump a fost mult mai tranşant şi a spus că retragerea depinde foarte mult de refuzul Germaniei de a aloca bani suficienţi, 2% din PIB pentru apărare.”

Joe Biden va anunţa în curând politicile externe şi de apărare şi este foarte încrezător în viitorul Americii. „Nu am fost niciodată mai optimist în ceea ce priveşte viitorul Americii, decât sunt astăzi”, a declarat preşedintele SUA.

Părerea lui Florin Jipa este că noua administraţie nu va schimba totul peste noapte. Planul lui Trump era să retragă 12.000 de militari din Germania, adică o treime din efectivele din ţară. În timp ce jumătate s-ar fi întors acasă, cealaltă jumătate ar fi fost detaşată în alte state europene.

„Biden a spus de la început că el vine să repare şi să vindece ce s-a întâmplat în administraţia cealaltă. Nu au spus că renunţă la retragere, deoarece vor să vină, bănuiesc, cu o strategie. Una dintre primele discuţii avute de către preşedintele Biden a fost cu cancelarul Merkel şi au discutat despre relansarea relaţiilor dintre Statele Unite şi Germania”, spune Florin Jipa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7622119-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7622119-hepta-mediafax-foto-zuma-press-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Biden lucrează la o nouă politică de apărare a Statelor Unite. Şi pentru asta a pus pe pauză proiecte începute de Trump, inclusiv retragerile de trupe din Germania, Irak şi Siria, dar şi Afganistan, unde...