„Timişorenii, dar şi timişenii care suferă de Covid-19 sunt probabil singurii pacienţi din ţară care au primit gratuit concentratoare de oxigen şi pulsoximetre pentru tratamentul la domiciliu. Şi asta s-a întâmplat datorită unui parteneriat exemplar între societatea civilă, mediul privat şi Primăria Timişoara în sprijinul celor suferinzi”, a anunţat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Confrom acestuia, programul Oxigen pentru Timişoara merge mai departe şi urmează să fie achiziţionate încă 50 concentratoare de oxigen şi 750 de kituri pentru bolnavi, cu care se va reuşi continuitatea sprijinirii bolnavilor pentru următoarele 6 luni.

„Oxigen pentru Timişoara s-a născut în noiembrie anul trecut. Ideea a apărut înainte chiar de a prelua mandatul de primar, într-o discuţie cu iniţiativa City Doctors a doctorului Virgil Musta, care grupează medici specialişti şi de familie. Trebuia urgent găsită o soluţie de tratament la domiciliu pentru pacienţii cu forme medii de Covid-19, sub supravegherea medicului de familie, astfel încât spitalele să îşi poată concentra resursele pentru salvarea vieţii pacienţilor cu forme severe. Limitările legale împiedică administraţia locală şi spitalele din subordine să aloce direct oamenilor aparatura salvatoare”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta a precizat că fondul Oxigen pentru Timişoara a strâns peste 1.700.000 lei din donaţii de la persoane fizice şi companii locale, fond din care Fundatia Comunitară Timişoara, partener strategic în proiect, a putut achiziţiona echipamentele şi materialele necesare.

„Colegii noştri asistenţi sociali din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara au distribuit apoi pulsoximetrele şi concentratoarele de oxigen la domiciliul bolnavilor de Covid-19, în Timişoara şi în alte localităţi din judeţul Timiş. Chiar în momentul în care citiţi acest lucru, 72 de semeni ai noştri aflaţi sub supraveghere medicală la domiciliu respiră mai uşor mulţumită echipamentelor împrumutate prin programul Oxigen pentru Timişoara. Mulţumită solidarităţii prin care Timişoara îşi dovedeşte cunoscuta tărie a spiritului, în vremuri dificile”, a adăugat primarul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/timisoara-covid.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/timisoara-covid-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Timişorenii, dar şi timişenii care suferă de Covid-19 sunt probabil singurii pacienţi din ţară care au primit gratuit concentratoare de oxigen şi pulsoximetre pentru tratamentul la domiciliu. Şi asta s-a întâmplat datorită unui parteneriat exemplar între...