Mayorkas s-a născut la Havana, în familia unui cubanez cu rădăcini evreieşti şi a unei românce care s-a refugiat în Cuba în anii 1940. Revoluţia din Cuba a determinat familia să se refugieze în California.

Agenţia, care a fost creată în urma atacurilor din 11 septembrie, supraveghează securitatea frontierelor, imigraţia, securitatea cibernetică şi ajutorarea în caz de dezastre.

Confirmarea lui Mayorkas a fost blocată săptămâna trecută, când unii republicani au susţinut că nu a fost verificat în mod corespunzător.

Mayorkas, care a fost anterior secretar adjunct al departamentului sub fostul preşedinte Barack Obama, va deveni şi prima persoană născută în străinătate conduce departamentul. Imigrantul cubanez în vârstă de 61 de ani şi-a evocat moştenirea în timpul declaraţiilor sale de deschidere în faţa Comitetului pentru Securitate Internă al Senatului.

„Principiile patriei şi securităţii au fost extrem de importante în modelarea vieţii mele. Tatăl şi mama m-au adus în această ţară pentru a scăpa de comunism şi pentru a-mi oferi siguranţa, oportunitatea şi mândria pe care cetăţenia americană le aduce fiecăruia dintre noi ”, a spus Mayorkas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0222610575.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0222610575-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mayorkas s-a născut la Havana, în familia unui cubanez cu rădăcini evreieşti şi a unei românce care s-a refugiat în Cuba în anii 1940. Revoluţia din Cuba a determinat familia să se refugieze în California. ...