Regulile de distanţare vor fi adaptate la specificul şi realităţile şcolii româneşti, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri. Demnitarul a dezvăluit faptul că ordinul de ministru care va cuprine aceste reguli va fi foarte simplu de înţeles şi de aplicat.

„Va trebui să fie foarte clar, uşor de înţeles şi să fie aplicabil. Atâta vreme cât voi considera, poziţionându-mă din punctul de vedere al unui director sau rector, şi nu voi înţelege ce trebuie să aplic prin acest ordin, eu nu voi semna acest ordin”, a spus Cîmpeanu.

Elevii vor sta în bănci aşa cum au stat şi în trecut, însă se va pune accent pe purtarea măştii de protecţie şi pe aerisirea spaţiilor închise.

„90% din şcolile din România au bănci de doi elevi. Dacă sunt bănci de doi elevi, vor sta doi elevi în bancă, accentul se va pune pe portul măştii. De asemenea, o altă măsură simplă tor ceea ce ţine de aerisirea, ventilaţia sălilor de clasă”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ordinul va stabili şi regulile în ceea ce priveşte suspendarea cursurilor în cazul apariţiei unor persoane infectate.

„Probabil, că la două cazuri per clasă să se suspende activitatea în clasă, dacă în aceeaşi şcoală sunt mai multe clase în care apar cel puţin două cazuri în fiecare clasă, sigur că se va suspenda prezenţa fizică vreme de 14 zile în întreaga şcoala. În ceea ce-i priveşte pe profesori, deoarece au o mobilitate mai crescută, la două cazuri confirmate în rândul cadrelor didactice se va suspenda activitatea timp de 14 zile în toată şcoala”, a preciza ministrul Educaţiei.

De asemenea, cei din şcoli vor încerca să aşeze mobilierul şcolar „cât mai distanţat posibil, cât mai aerisit”, astfel încât să fie condiţii rezonabile pentru elevi şi profesori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0582974734-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0582974734-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Regulile de distanţare vor fi adaptate la specificul şi realităţile şcolii româneşti, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern de miercuri. Demnitarul a dezvăluit faptul că ordinul de ministru care va cuprine...