UPDATE: S-a decis: şcolile se deschid parţial din 8 februarie în funcţie de scenariile pe culori, potrivit surselor.

Anunţul oficial va fi făcut de Iohannis la ora 17:00. 

Maine ar urma să se discute noii indicatori propusi de Ministerul Sănătăţii. Va fi stabilită formula de calcul a incidenţei. În calcul vor fi luate şi focarele.

Ştire în curs de actualizare

Ştire iniţială

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, marţi, de la ora 15.00, cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pentru a decide despre redeschiderea şcolilor în data de 8 februarie. Participă şi medicii Raed Arafat şi Adriana Pistol.

„Decizia va fi luată dupa discuţia care va analiza lucrurile din toate perspectivele. În primul rând perspectiva sanitară, epidemiologică, nu doar cantitativă, ci şi a evoluţiei din perspectiva noilor tulpini, lucru care va implica o şi mai mare prudenţă. Avem deja peste 160.000 de elevi care au învăţat online să citească literele. Dacă nu se întorc în şcoală vor învăţa tot online să scrie literele, lucru foarte dificil. Dacă nu se vor deschide şcolile cu prezenţă fizică nu se va putea recupera ceea ce s-a pierdut prin predarea online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Aleph News.

În 14 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu miniştrii Educaţiei şi Sănătăţii, precum şi cu şeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta dacă şcolile pot fi redeschise în data de 8 februarie.

Iohannis a anunţat atunci că există posibilitatea ca toţi elevii să se întoarcă în bănci, cu câteva excepţii, însă o decizie finală se va lua după o nouă întâlnire, care va avea loc în 2 februarie.

„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, spunea preşedintele Klaus Iohannis în 14 ianuarie.

Preşedintele a avertizat că în data de 2 februarie, înainte să înceapă şcoala, se va face o reevaluare a situaţiei pandemice pentru a şti cu exactitate dacă rămâne definitivă data de 8 februarie pentru redeschiderea şcolilor.

CITEŞTE AICI: Cele cinci categorii de elevi şi profesori care nu vor merge la şcoală pe 8 februarie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0582974734-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/profimedia-0582974734-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE: S-a decis: şcolile se deschid parţial din 8 februarie în funcţie de scenariile pe culori, potrivit surselor. Anunţul oficial va fi făcut de Iohannis la ora 17:00.  Maine ar...