„Autobuzele şcolare, a căror circulaţie a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru toate unităţile de învăţământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 şcoli. Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscrişi, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori”, a scris pe Facebook Nicuşor Dan.

Acesta a precizat că, din analiza primită la primărie, costul lunar al funcţionării acestor autobuze şcolare a fost de 564.500 lei, plus TVA.

Nicuşor Dan susţine că, în prezent, toţi elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din Bucureşti.

Senatorul PSD, Gabriela Firea, l-a acuzat marţi pe primarul general al Capitalei că „a ordonat” oprirea transportului şcolar, asigurat de STB.

„Luni începe şcoala fizic, în sfârşit! A confirmat şi K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să familiilor din Bucureşti şi Ilfov. Aşa că a ordonat oprirea transportului şcolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, şi prin votul consilierilor generali social-democraţi. Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real! În plus, ca un laş, nu-şi asumă decizia cruntă luată de el personal – sunt martori din primărie şi STB -, aşa că a dispus ca anunţul să fie făcut, chipurile, ca o decizie a Asociaţiei de dezvoltare pentru transport”, a scris marţi seara pe Facebook Gabriela Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/nicusorfirea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/nicusorfirea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Autobuzele şcolare, a căror circulaţie a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele şcolare erau destinate doar pentru 6 şcoli din cele 600 ale Bucureştiului şi nicidecum pentru...