Tomac spune că dincolo de lozinci şi urlete „pline de furia mimată ce curge din plămânii politicianului revoltat pentru a impresiona preţ de câteva secunde publicul dornic de răzbunare”, nimeni nu vine cu soluţii pentru sistemul de sănătate.

„Ministrul pare depăşit şi se scuză, căutând în mod timid şi absurd explicaţii, pe principiul nu sunt de vină că am ajuns în funcţie în vreme de pandemie şi curg incendiile în spitalele vechi de când lumea”, spune europarlamentarul PMP.

El afirmă că pentru sistemul de sănătate sunt necesare două măsuri urgente pentru a demonstra că acest guvern este „altceva decât PSD”.

Tomac spune că e nevoie de transparenţă totală în cheltuirea bugetului Ministerului Sănătăţii şi al Casei de Sănătate.

„Acest demers ar scoate sănătatea de sub presiunea imensă a risipirii resurselor uriaşe şi ar permite ca banii să fie canalizaţi rapid pe priorităţile sistemului”, spune el.

O altă necesitate este aceea de a scoate spitalele de sub influenţa directa a politicului.

„Spitalele trebuie să obţină statut de fundaţie publică de stat, pentru a putea avea o autonomie largă in ceea ce priveşte managementul şi atragerea de resurse financiare. Un director care obţine postul în baza unui concurs, cu un mandat de patru ani, poate canaliza resursele axat strict pe priorităţi, nu pe agenda politicului care priveşte spre sănătate doar prin prisma achiziţiilor şi nu este interesat de calitatea serviciilor oferite sau condiţiile din spitale”, afirmă europarlamentarul.

Potrivit acestuia, pentru implementare este nevoie doar de voinţă politică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7403696-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/7403696-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Tomac spune că dincolo de lozinci şi urlete „pline de furia mimată ce curge din plămânii politicianului revoltat pentru a impresiona preţ de câteva secunde publicul dornic de răzbunare”, nimeni nu vine cu soluţii pentru sistemul...