Economia zonei euro a scăzut cu 0,7% în ultimul trimestru al anului 2020, pe măsură ce guvernele au intensificat restricţiile sociale pentru a limita un al doilea val de infecţii cu Covid-19, a declarat marţi biroul european de statistică.

Regiunea a cunoscut o creştere de 12,4% în al treilea trimestru, în condiţiile în care ratele scăzute de infecţie la acel moment au permis guvernelor să-şi redeschidă parţial economiile.

Cu toate acestea, starea generală de sănătate s-a deteriorat în ultimele trei luni ale anului 2020, Germania şi Franţa mergând până la reintroducerea blocărilor naţionale. Înăsprirea restricţiilor sociale a influenţat din nou performanţa economică.

Datele publicate au arătat că Germania a crescut cu 0,1% în ultimul trimestru al anului 2020. Spania a înregistrat o rată de creştere a PIB de 0,4% în aceeaşi perioadă, în timp ce Franţa s-a contractat cu 1,3%. Valorile au depăşit aşteptările analiştilor şi sugerează că unele companii au învăţat cum să facă faţă blocajelor.

Fondul Monetar Internaţional şi-a redus prognoza de creştere pentru zona euro în 2021 cu 1 punct procentual, până la 4,2% în acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/euro.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/02/euro-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Economia zonei euro a scăzut cu 0,7% în ultimul trimestru al anului 2020, pe măsură ce guvernele au intensificat restricţiile sociale pentru a limita un al doilea val de infecţii cu Covid-19, a declarat marţi biroul...