Dacă ai o rată de amânat sau doreşti o reamânare este posibil să ai noroc. Care sunt soluţiile pentru o renegociere bancară sau o amânare a creditului?

Analistul financiar Irina Chiţu îi sfătuieşte pe cei care au nevoie de amânarea ratelor să nu aştepte şi să meargă la bancă pentru a cere acest lucru. Pe lângă asta, mai spune că ar trebui gândit bine înainte dacă ai nevoie de amânare şi dacă da, pe cât timp.

„Sunt câteva condiţii. Aceleaşi se păstrează, care au fost în ordonanţa care s-a aprobat anul trecut. Adică să depui cererea de amânare la bancă până pe 31 martie anul acesta împreună cu acea declaraţie pe proprie răspundere că ţi s-au modificat veniturile. Creditul să fie contractat înainte de 30 martie anul trecut şi să nu fi înregistrat restanţă la plata creditului. Există posibilitatea de a depune mai multe cereri. Iniţial era că poţi cere o singură dată să amâni ratele anul acesta. Dobânzile se acumulează pe perioada de amânare şi se vor plăti după această perioadă. Deci ratele vor fi mai mari şi trebuie să îţi asumi acest lucru. Cei care şi-au amânat ratele pe nouă luni deja de anul trecut. Ei nu se mai încadrează la o nouă amânare”, spune Irina Chiţu.

„Sfatul este pentru cei care nu mai pot plăti sau nu se mai încadrează, să se ducă ca să îşi găsească o soluţie pe termen lung, pentru tot creditul, să se ducă să negocieze, să apeleze la CSALB. La Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar. Pentru un consumator este 100% gratuit şi se poate face online, fără să se deplaseze sau să interacţioneze direct cu banca. Practic beneficiază de ajutorul unui conciliator profesionist care negociază pentru el cu banca o soluţie personalizată pentru întreg creditul”, adaugă ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0519469262-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0519469262-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dacă ai o rată de amânat sau doreşti o reamânare este posibil să ai noroc. Care sunt soluţiile pentru o renegociere bancară sau o amânare a creditului? Analistul financiar Irina Chiţu îi sfătuieşte pe...