Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, fiind distribuite 163.800 doze Pfizer BioNTech. Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti va primi 81.900 doze, iar Centrul Regional de Distribuţie Braşov 14.040 doze (dozele vor fi distribuite din totalul dozelor de vaccin alocate Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti). Transportul va fi executat cu o autospecială a MApN, însoţită de autospeciale ale jandarmeriei şi poliţiei, cu respectarea lanţului de frig).

La Centrul Regional de Distribuţie Cluj merg 12.870 doze, la Constanţa: 22.230 doze, la Craiova 16.380 doze, la Iaşi 10.530 doze iar la Centrul Regional de Distribuţie Timişoara 19.890 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare. În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat că va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7621988-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7621988-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Procesul...