Ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, a discutat vineri, într-o teleconferinţă cu omologul său francez, Bruno Le Maire, despre perspectivele economiei europene în 2021, stadiul implementării PNRR şi despre dorinţa României de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Potrivit Biroului de Presă al Ministerului Finanţelor, omologul francez şi-a declarat sprijinul pentru accederea României în OCDE şi pentru deschiderea unui canal de dialog permanent cu ministrul român de finanţe în vederea stabilirii etapelor de lucru ulterioare. „Contaţi pe sprijinul meu total în privinţa aderării la OCDE până la finalizarea cu succes a demersului României!”, a declarat ministrul francez.

Totodată, cei doi demnitari au vorbit despre necesitatea implementării cât mai rapide a Mecanismului european de Redresare şi Rezilienţă.

„În procesul de aderare la OCDE, România a făcut progrese importante şi contăm mai departe pe sprijinul Franţei. Orice întârziere în implementarea Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă (MRR) ar fi problematică pentru întreaga Uniune. Împărtăşim preocuparea Franţei pentru accelerarea implementării MRR, astfel încât accesul la finanţare să fie facil şi aibă loc la momentul potrivit pentru a sprijini relansarea economiilor europene. Guvernul României a făcut demersuri concrete pentru finalizarea PNRR în cel mai scurt timp posibil”, a spus Alexandru Nazare.

Ministrul francez de finanţe, Bruno Le Maire, a acceptat invitaţia omologului român pentru a face o vizită de lucru la Bucureşti, de îndată ce relaxarea restricţiilor de călătorie cauzate de pandemia Covid-19 va permite acest lucru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7619330-mediafax-foto-alexandru-dobre-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/7619330-mediafax-foto-alexandru-dobre-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul finanţelor, Alexandru Nazare, a discutat vineri, într-o teleconferinţă cu omologul său francez, Bruno Le Maire, despre perspectivele economiei europene în 2021, stadiul implementării PNRR şi despre dorinţa României de aderare la Organizaţia de Cooperare şi...