”Portretul unui tânăr ţinând un medalion” este unul dintre cele mai apreciate portrete realizate de Botticelli, în perioada 1470-1480.

Pictura a fost vândută în cadrul unei licitaţii Sotheby, în New York, şi marchează poziţia pieţei de artă în 2021, scrie BBC. Părerea generală a specialiştilor era că niciun colecţionar nu va putea plăti o astfel de sumă, din cauza volatilităţii pieţei şi a crizei economice actuale, indusă de epidemia COVID-19. Însă lucrarea s-a vândut cu 80 de milioane de dolari, iar preţul final calculat este de 92.2 milioane de dolari, odată ce se adaugă taxele şi comisioanele aferente. Licitaţia a fost transmisă în direct din New York şi a durat mai puţin de 5 minute, cu doar doi colecţionari concurenţi.

Suma spectaculoasă achitată pentru tabloul lui Botticelli ar putea influenţa puternic piaţa colecţionarilor de artă, care în ultima vreme s-au îndreptat mai mult spre achiziţia unor lucrări din perioada postbelică sau ale artiştilor contemporani.

Vicepreşedintele Sotheby, Christopher Apostle, este de părere că lucrarea intitulată ”Portretul unui tânăr ţinând un medalion” deţine o simbolistică aparte, ilustrând curentul renascentist din Florenţa.

Pentru a stârni curiozitatea colecţionarilor, cei de la Sotheby au expus lucrarea lui Botticelli peste tot în lume şi au strâns oferte înaintea licitaţiei. Tabloul a fost expus în Los Angeles, Londra şi Dubai, alături de un catalog cu eseuri ştiinţifice şi analize tehnice ale lucrării.

”Tânărul din tablou probabil a călătorit mai mult decât oricine altcineva în timpul pandemiei”, a glumit CEO-ul Sotheby, Charles Stewart.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0586624526.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0586624526-300x300.jpgrootstireaUncategorised
”Portretul unui tânăr ţinând un medalion” este unul dintre cele mai apreciate portrete realizate de Botticelli, în perioada 1470-1480. Pictura a fost vândută în cadrul unei licitaţii Sotheby, în New York, şi marchează poziţia...