În studiul publicat în revista Nature, cercetătorii TAU şi colegii lor din Statele Unite, Germania, Olanda şi Italia, au arătat cum un număr anormal de cromozomi (aneuploidie), o caracteristică unică a celulelor canceroase, poate deveni o vulnerabilitate a acestor celule, potrivit Xinhua.

Aceasta este cea mai frecventă modificare genetică a cancerului şi, atunci când apare în celulele canceroase, acestea pot accelera progresia bolii.

Cercetătorii au comparat dependenţa genetică şi sensibilitatea la medicamente a celulelor normale şi a celulelor cu un nivel ridicat de aneuploidie.

Ei au descoperit că celulele canceroase aneuploide demonstrează o sensibilitate crescută la inhibarea punctului de control celular (punctul de control mitotic) care asigură separarea corectă a cromozomilor în timpul diviziunii celulare.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că atunci când punctul de control a fost perturbat în celulele cu numărul adecvat de cromozomi, diviziunea celulară s-a oprit şi, ca rezultat, cromozomii s-au separat cu succes, cu puţine probleme create.

Cu toate acestea, atunci când acest mecanism a fost perturbat în celulele aneuploide, diviziunea celulară a continuat, rezultând multe modificări cromozomiale care au compromis capacitatea celulelor de a se diviza şi chiar provoca moartea lor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0541185856.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2021/01/profimedia-0541185856-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În studiul publicat în revista Nature, cercetătorii TAU şi colegii lor din Statele Unite, Germania, Olanda şi Italia, au arătat cum un număr anormal de cromozomi (aneuploidie), o caracteristică unică a celulelor canceroase, poate deveni o...